Z-DOOR Zrt.

Az elmúlt időszakban több ütemben zajlott és jelenleg is zajlik a Z-Door Kft., kiemelt szakkivitelező partnerünk csarnoképítési és generál kivitelezői, tervezői munkájának köszönhetően a Florin Zrt. telephelyének a korszerűsítése.
I. ütemben: Pár hónap leforgása alatt készült el egy 1500 m2-es új gyártócsarnoka, melyben új technológiákkal új terméktípusok gyártása kezdődött meg.

II. ütemben: Egy 5600 m2-es új gyártócsarnok létesült és régi üzemcsarnok felújítása történik az üzemcsarnokok összekötésével

Az első csarnok egy rekordszerű csarnoképítés volt, óriási szakmai csapatmunka eredményeként zajlott. Kendi Imre, a Z-Door Kft., ügyvezetője elmondta, hogy a pandémia kezdetén a beruházó kérésére azonnali kezdéssel, rendkívül gyors építésre kérte fel őket a beruházó. Csupán öt hét alatt megtervezték és megvalósították a nulláról ezt a zöldmezős beruházást nagyon jó minőségben. A mai napig ez az üzem elégíti ki az ország kézfertőtlenítő-szer igényének egy jelentős részét.

Itt a cégünk, a Swedsteel másodrendű tartószerkezeti profiljait alkalmazták, elmondása szerint nemcsak a termékeik jó minősége miatt, hanem azért is, mert a robbanásveszélyes vegyipari tevékenység fogadására fokozott tűzbiztonságú csarnokot kellett építeni.
A szelemenekből összeálló alrendszer egy speciális méretezést igényelt ahhoz, hogy megfeleljen az ilyen esetekre előírt magas tűzállósági követelményeknek. Értékes mérnökpartneri szolgáltatást tudtuk nyújtani a sajátgyártású termékeink mellé, amely számunkra is megtisztelő felkérés, lehetőség volt.

A második csarnok és a korszerűsítés szintén a Z-Door szakkivitelezésével zajlott, illetve jelenleg is folyik, hiszen már bizonyították kiváló szakértelmüket az első csarnok hihetetlen sebességű és minőségű létrehozásában. Itt a nagy csarnoknál már nem csupán a másodrendű tartószerkezeti profilokat vásárolták cégünktől, hanem a magas tűzbiztonságú szendvicspaneleket is a tetőhöz és a homlokzathoz.
A 24 méteres fesztávú főtartó szerkezet előregyártott vasbeton elemekből készült, erre kerültek a Swedsteel szelemenek és szendvicspanelek.

Az épületegyüttes érdekessége, hogy magában foglal egy gyártópavilont is, amely 4db 200m2-es kisebb csarnokból áll össze, egy légtérbe integrálva. Ha a már elkészült és a most tervezett objektumok teljesen össze fognak épülni, akkor együttesen ~10 000 m2-nyi területet fednek le.

Gratulálunk a Z-Door Kft-nek, minden kollégájának, és további számos közös munkában szeretnénk még kamatoztatni a hatékony gyártói-kivitelezői-tervezői szakmai csapatmunkát!

További csarnokaink képekben: https://swedsteel-metecno.com/referencia-oldal-ipari/

Forrás: https://www.facebook.com/swedsteel/